AC/DC zonder Malcolm Young was ondenkbaar

Vrienden van de radio Forums AC/DC zonder Malcolm Young was ondenkbaar

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #616
  DJ-Brother
  Sleutelbeheerder

  Drie jaar terug lukte het hem wegens dementie niet meer om op te treden met zijn band, die hij veertig jaar eerder was begonnen, samen met zijn twee jaar jongere broer Angus. Die maakte zaterdag bekend dat Malcolm Young op 64-jarige leeftijd is overleden.

  Angus Young noemt zijn broer in de verklaring met recht de drijvende kracht achter AC/DC, de rockband die de geboren Schot anno 1973 oprichtte in Sydney. Hij, de slaggitarist van de band, pende onsterfelijke gitaarriffs als het dreigende ‘High Way To Hell’, of die heerlijke zompige groove van ‘Back to Black’. Er zat altijd een flinke dot oempf in die overstuurde gitaarstoten van de oudere Young. Een stoot in de maag – zoals het hoort bij een hardrockband als AC/DC.
  De band heeft in al die decennia aardig wat personeelswijzigingen ondergaan, maar de kern bleef tot 2014 altijd dezelfde. De bravoure van het jongere broertje Angus, bovenop die rotsvaste fundering die Malcolm voor hem legde. In 2014 verscheen ‘Rock or Bust’, hun laatste album. Bij verschijning ervan maakte Angus bekend dat het Malcolm niet langer lukte op het podium te staan, maar hij de nummers nog altijd met diens hulp had geschreven. 
  Malcolm Young werd in in 1953 in het Schotse Glasgow geboren, in een gezin met acht kinderen – Malcolm was na Angus de jongste. Op zijn tiende verhuisde de familie naar Australië, waar ze AC/DC begonnen – vernoemd naar de wisselstroomsticker op de naaimachine van hun zus Margaret. Angus, 16 indertijd, besloot in zijn schoolkostuum op het podium te staan.
  AC/DC zou mede door genoemde hits en naar schatting 200 miljoen platen één van de beste verkopende rockbands ooit worden. Simpel, groots en doeltreffend – heavymetal-riffs geboetseerd voor stadionoptredens. Geboetseerd dus, door Malcolm Young.

   

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.