BLUTENGEL.

Vrienden van de radio Forums BLUTENGEL.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #679
  DJ-Brother
  Sleutelbeheerder

  Deze Duitstalige band, met deels mannelijke, deels vrouwelijke zang is gecombineerd met veel elektronische geluiden. De muziekstijl houdt ergens het midden tussen EBM en Darkwave, maar er zijn ook Techno en Eurodance invloeden hoorbaar. Doorgaans stopt men de muziek van Blutengel in het vakje Futurepop.
  De door vrouwen gezongen delen worden verzorgd door Kati Roloff en Nina Bendigkeit. In 1999 brachten zij officieel het debuutalbum van Blutengel, Child of Glass, uit. Thematisch en qua stijl lag deze plaat nog zeer sterk in het verlengde van het eerder onder Seelenkrank voortgebrachte werk. Typerend zijn de sterk seksueel geïnspireerde teksten. Ondanks dat het eerste optreden zeer succesvol was, werd het daarna rond het project erg rustig.
  Pas twee jaar later kwam het tweede album getiteld Seelenschmerz (vertaald: zielepijn) uit. Seelenschmerz kan worden gezien als een thematisch keerpunt voor de groep, die zich nog zou verder zetten in de volgende albums. De seksuele thematiek verdwijnt ietwat op de achtergrond en gaf eerder typisch romantische onderwerpen meer ademruimte.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.